fbpx
965.72.30.01 - Plaza Ayuntamiento, 1 03158 Catral, Alicante info@ayuntamientocatral.com

Setmana Santa

La Setmana Santa de Catral ha experimentat un considerable auge. La gran labor que de les diferents Confraries i Germanors vénen desenvolupant durant tot l’any queda reflectida en una gran millora estètica de les desfilades Passionals.

La realització i reforma de trons, la restauració d’imatges i vestuari d’aquestes, la renovació d’estendards, l’increment de penitents, així com la incorporació de nous passos processionals així ho evidencien. Aquesta millora externa no va exempta del més important dels elements: el religiós. El Septenari dels Dolors, el Via crucis Penitencial i la massiva participació en els actes i Oficis de la Setmana Major el testimonien.

  • El Diumenge de Rams, realitza la seua Estació Penitencial la Confraria del nostre Pare Jesús Triunfante. Portant al seu titular a homes els components de la Banda de Cornetes i Tambors “Els Sants Joans” de Catral, acompanyats per innombrables xiquets o xiquetes amb vistoses palmes.A la vesprada es comet l’anomenada processó de “Les Mantillas”, per ser aquesta peça la tradicional que usen les dones per a acompanyar a la Verge dels Dolors.
  • El dilluns sant El nostre Pare Jesús Cautivo, realitza la seua estació Penitencial, anomenada Processó dels Escapularis.
  • El dimarts sant es realitza la Processó del Trasllat, des de l’església parroquial a l’Ermita de la Puríssima. Participen les Confraries del nostre Pare Jesús Nazareno, Santa Dona Verónica, Sant Joan Evangelista, Ntra Sra. Dels Dolors i l’Stm. Crist de la Salut.
  • El Dijous Sant es fa la Processó del Silenci.
  • El Divendres Sant, des de les 5 hores es fa el Cant de la Passió. Ancestrals cants acompanyats per unes singulars trompes de dos metres de longitud, muntades sobre dos carrets amb rodes. Són melodies breus amb versos al·lusius a la Passió.A les 8,00 des de l’Ermita ix la Processó de la Trobada, els mateixes Confraries que van fer el trasllat. Conflueixen el la Plaça d’Espanya, on es realitza la “trobada” de Jesús Nazareno amb la Verge dels Dolors.A la nit, l’anomenada Processó de l’Enterrament, per participar a més dels esmentats la Confraria del Sepulcre i la de la Verge de la Soledat.
    El Diumenge de Resurrecció, té lloc la trobada de María amb el seu Fill Ressuscitat. Ixen la Verge de l’Encarnació, des de l’Ermita, amb el rostre tapat per un vel i des de l’església parroquial el Santíssim sota pal·li. Es troben a meitat del carrer, lleven el vel a la Verge i els portadors realitzen “les cortesies” al Santíssim.A la vesprada els joves i xiquets celebren la Pasqua. És costum eixir al camp o al “Cabezo” a berenar. Obligatori les mones amb ou.
Esta web utiliza cookies propias y de terceros para su correcto funcionamiento y para fines analíticos. Contiene enlaces a sitios web de terceros con políticas de privacidad ajenas que podrás aceptar o no cuando accedas a ellos. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos.
Privacidad